Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bekir Uztürk, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, 3. Meslek Komitesi Başkanı Bülent Bebek, 5. Meslek Komitesi Başkanı Lokman İçöz, Genel Sekreter Teyfik Öztürk ve komite üyeleri katılım sağladı.
Komitelerimiz üyelerimizle aramızda köprü vazifesi görmektedir
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Bekir Uztürk meslek komitelerinin önemini vurgulayarak, “Değerli komite üyelerimiz Sakarya Ticaret Borsası olarak temsil gücü yüksek kurumumuzda meslek komitelerimiz üyelerimiz ile aramızda köprü vazifesi görmektedir. Biliyorsunuz ki Borsamız üye memnuniyetini yönetim anlayışının merkezine yerleştirmiş bir kurum olarak elimizden gelen faydayı sağlamaya çalışırken komitelerimizin desteği ve fikirleri hedeflerimize ulaşmamızda bize ışık tutmaktadır. Değerli komite üyelerimiz meslek komitelerimizin öneminin altını bir kez daha çizmek isterim. Üyelerimizin nabzını tutarak onların sıkıntılarına tercüman olunması hususunda komite üyelerimize önemli görevler düşmektedir. Komitelerimizin başarılı çalışmaları bizleri memnun ve mutlu eder.” dedi.
Meslek komiteleri olmadan sektörün sorunlarının tamamını bilemeyiz
Açılış konuşmasının ardından söz olan Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç komitelerin istişare toplantılarının çok önemli olduğunu belirterek; “Meslek komitelerinin oluşturulmasının temel amacı: her sektörün kendi içerisinde yaşadığı sorunların tespit edilmesi ve çözüme ulaştırılması, yeri geldiği zaman yerel ya da ulusal platformlarda lobi çalışmaları yapılabilmesi için Yönetim Kurulu’nun bu konularda bilgilendirilmesidir. Bizlerin meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin sorunlarının tamamını bilmemiz mümkün değil.” ifadelerine yer verdi.
Dezavantajları, avantaja çevirmenin yollarını bulmalıyız
Başkan Genç sözlerine Sakarya’nın avantajları ve dezavantajlarına vurgu yaparak sürdürdü. “Sakarya’nın coğrafi özellikleri, iklim şartları Sakarya’yı tarım ve hayvancılık alanında daha özel ve önemli bir konuma getirmektedir. Gelişme potansiyeli yüksek olan illere göre merkezi bir konumda olması, ulaşımın kolay ve elverişli olması, üretilen tarımsal ürünlerin değerlendirilmesinde ve pazara sunulmasında büyük avantaj sağlamaktadır. Tarımsal işletmelerin büyük çoğunluğunun küçük ölçekte olması, tarımsal arazilerin giderek küçülmesi ve parçalanması dezavantaj oluşturmaktadır. Sakarya’da çiftçi başına ortalama 28 dönüm arazi ve 8 parça düşmektedir. İlimizde sürdürülebilir üretim yapılması her geçen gün zorlaşmaktadır. Gelinen bu noktada işbirliği içerisinde tüm paydaşlarla istişareler gerçekleştirerek var olan dezavantajları avantaja çevirmenin yolunu bulmalıyız.” dedi.
Toplantıda konuşma yapan Ali Şener Bayraktar müşterek toplantıların önemini belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Bizler temsil ettiğimiz meslek erbabının avukatı durumundayız. Sorunları ilk ağızdan dinleyerek, bu sorunları tespit etmek, çözüm önerileri üretmek ve ilgili mercilere iletmek bizlerin asil görevidir. Bu görevi toplantılarımızda bir araya gelerek en iyi şekilde ifa etmeye gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Beklenti ve dileklerin ardından 3. ve 5. Meslek Komitesinde faaliyet gösteren üyelerin talepleri sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda üyeler bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirterek görüş ve taleplerini aktardılar.