Köy köy dolaşıp türküler söyleyerek geçimini sağlamaya çalışan Aşık Veysel’in yaşamında tattığı sevinçleri, mutlulukları, acıları ve üzüntülerinin sahnelendiği müzikale; Sakarya halkı, öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Aşık Veysel’in hayatını konu alan müzikalde, doğumundan ölümüne kadar yaşadığı olaylar canlandırıldı. Müzikale Aşık Veysel’in dillere dolanan “Uzun İnce Bir Yoldayım “ türküsü ile giriş yapıldı. 7 yaşında geçirmiş olduğu çiçek hastalığı sebebiyle sol gözünü, sağ gözünü de değnek değmesi sonucu kaybeden Aşık Veysel, “Göz hafızamda saklayabildiklerim 7 yaşıma kadar gördüklerimden ibaretmiş” ünlü sözüyle hafızalarda yer ediniyor. Müzikal sırasında görme engellilerin yaşadıklarını bir nebze de olsa yaşayabilmek adına misafirlerden 10 saniyeliğine gözleri kapatılması istendi.
İlk saz derslerini babasının arkadaşından alan Aşık Veysel o dönemin aşıklarını tanıma fırsatı bulmuş. Müzikalde, yaşadığı dönemde seferberlik ilan edilmesine rağmen askere gidemeyen Aşık Veysel’in içten içe yaşadığı sıkıntılardan bahsedilerek evlilik süreci ve evliliğinden sonraki hikayesi anlatıldı.
Müzikal, Yunus Emre’nin bir şiirinin okunmasıyla sona erdi.