SATSO Üyelerine yönelik, Aycan Ulusan’ın sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde yeni dünya, yeni hedef kitle ve birey özellikleri, dijital pazarlama ve markalaşmada kurumsal sosyal medya kullanımı, dijital iletişim stratejilerine genel bakış ile dijital itibar ve kriz yönetimi gibi konular ele alındı.
Eğitmen Aycan Ulusan sunumu sırasında verdiği bilgilerde şunlara değindi: “Yeni normalin tüketicileri artık güvensiz. Yeni normalin şirketleri ise geleneksel yöntemleri bıraktı ve internet ile hareket arttı. Artık yeniliklere ayak uydurmak çok daha fazla önem arz ediyor ve şirketler için zemin çok daha kaygan.
Temel haber kaynağı artık sosyal medya oldu. Ancak yalan haberin paylaşılması doğru haberin paylaşılmasından daha fazla. Geleneksel habercilikte haberlerin önce doğruluğu araştırılırdı. Şimdi ise sadece 1 kişi gündemi değiştirecek güce sahip olabiliyor. Türkiye yalan haberin en yoğun biçimde yayıldığı ülkelerin başında geliyor. Sosyal medyada spekülasyon, manipülasyon ve yalan bilgi çok daha fazla yer alıyor. Sosyal medya kırılgan ekonomiler için çok daha tehlikeli. Birkaç kişi sosyal medya üzerinden finansı provoke edebiliyor ve de başarılı olabiliyorlar.
Bir bilginin, bir haberin hızla yayılabildiği bu dijital ortamda herhangi bir kurumla ilgili bir anda ortaya çıkabilecek rahatsız edici bir gelişmelerin bütünü online itibar krizi olarak adlandırılmaktadır. Ortaya çıkabilecek bu tip krizlerin en başından sonuna kadar yani neden olan etkenlerin, neler yapılabileceğinin, nasıl bir yol izlenebileceğinin planlanması gerekmektedir. Eğer krizin planlanması yapılmamış ise de en hızlı şekilde mutlaka yapılması gerekmektedir.
Krizler ve günümüzde daha önemlisi dijital krizler şirketin varlığını tehdit eder, beklenmedik ani değişiklikler yaratır. Kriz zamanlarında krizin farkında olmak çok önemlidir. Tüm paydaşlar, çalışanlar krizin bir parçası olarak görülmelidir. Kriz yönetiminde olayı kabullenmek, olayı reddetmek, konuyu saptırmak seçenekleri vardır. İtibar oluşturmak yıllar süren bir iş olsa da itibarı yok etmek 5 dakika bile sürmeyebilir.” ifadelerini kullandı.
Eğitim soru-cevap ile geçen son bölümün ardından noktalandı.