SAKARYA (Canses.net) – Türkiye, 1 Ocak 2026 sabahına büyük bir dayanışma ruhuyla uyandı. TÜGVA öncülüğünde ve Milli İrade Platformu koordinasyonunda düzenlenen dev organizasyonda, Sakarya adeta tek yürek oldu.
Sakarya’dan Rekor Katılım: 109 Otobüs Konvoyu
Sakarya’nın 16 ilçesinden sabahın ilk ışıklarıyla hareket eden 109 otobüs, binlerce vatandaşı İstanbul’a taşıdı. Titiz bir organizasyonla gerçekleştirilen sevkiyatta, Sakarya halkının Filistin davasına ve şehitlerimize olan vefası, rekor düzeydeki bu katılımla bir kez daha kanıtlandı.
Kar ve Soğuk Engel Olamadı
Yürüyüş günü İstanbul’da etkili olan kar yağışı, yağmur ve dondurucu soğuklara rağmen Sakaryalılar geri adım atmadı. Kadınlardan yaşlılara, gençlerden çocuklara kadar her yaştan vatandaş, ellerinde bayraklarla Galata Köprüsü’ndeki yerini aldı. Katılımcıların kararlı duruşu, Filistin halkına verilen desteğin her türlü şartta süreceği mesajını dünyaya ilan etti.
Sabah Namazı Huşusu ve Selamlaşma
İstanbul’a ulaşan kafileler; sabah namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Sultanahmet ve Taksim camilerinde eda etti. Namazın ardından tekbirler ve dualar eşliğinde Galata Köprüsü’ne yürüyen kortejler, köprü üzerinde dev bir insan seli oluşturdu.
Dünyaya Adalet ve Vefa Çağrısı
Yürüyüş boyunca Filistinli mazlumlar için dualar edilirken, vatan savunmasında can veren aziz şehitlerimiz rahmetle yâd edildi. Sakarya’dan sağlanan bu geniş katılım, organizasyon kabiliyeti ve toplumsal duyarlılık açısından Türkiye’ye örnek gösterildi.
2026 yılının ilk büyük sivil toplum eylemi olan bu yürüyüş, adalet çağrısının ve mazlumların yanındaki duruşun asla bitmeyeceğini simgeledi.


















