SAKARYA – Kuraklık endişesiyle geçen günlerin ardından Sakarya genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, şehrin göz bebeği Sapanca Gölü’ne hayat verdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), göl seviyesindeki artışın yüzleri güldürdüğünü duyurdu.
Rakamlarla Sapanca Gölü’ndeki Değişim
Geçtiğimiz hafta kritik eşiklerde seyreden göl seviyesindeki değişim, SASKİ’nin ölçümlerine şu şekilde yansıdı:
Eski Seviye: 28,42 metre
Güncel Seviye: 28,50 metre
Net Artış: 8 santimetre
Gelen Su Miktarı: 4 milyon metreküp
Dereler Canlandı, Kıyılar Nefes Aldı
Karların erimesiyle birlikte uzun süredir sessizliğe bürünen ve kurumaya yüz tutan dere yatakları coşkuyla akmaya başladı. Yağışların etkisiyle göl kıyısında gözle görülür hale gelen çekilme dururken, suyun yeniden eski kıyı çizgisine doğru ilerlediği gözlemlendi.
SASKİ’den Kritik Uyarı: "Rehavete Kapılmayalım!"
Yaşanan artışın sevindirici olduğunu ancak su krizinin tamamen bitmediğini belirten kurum yetkilileri, vatandaşlara "tasarruf" çağrısında bulundu:
"Yaşanan artış vatandaşlarımızda rahatlığa neden olmamalı. Şehrimizin göz bebeğinin geleceği için tasarrufu elden bırakmamalıyız. Su kaynaklarımızın sürdürülebilirliği için gelişmeleri anlık takip ediyoruz."
Canses.net Doğa Analizi: Bir Haftalık Bolluk
Sapanca Gölü'ne sadece bir haftada giren 4 milyon metreküp su, Sakarya'nın yaklaşık bir aylık içme suyu ihtiyacına tekabül eden devasa bir rakamdır. Ancak iklim değişikliği etkileri göz önüne alındığında, bu "kar bereketinin" bahar aylarında da devam etmesi gölün maksimum işletme seviyesi olan 32,25 metreye yaklaşması için hayati önem taşıyor.
SAPANCA GÖLÜ ANLIK SEVİYE TAKİBİ VE YAĞIŞ RAPORLARI İÇİN: www.canses.net
BİR ÖNCEKİ HABERİMİZ: Esnaf ve Sanayiciye Kritik Uyarı: Ölçü Aletleri İçin Muayene Süreci Başladı!



















