Eğitimde, TOKAS Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Aliye Suna Erses Yay, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını anlatırken, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Zor, sürdürülebilir ekonomi ve ekolojik yaşam örneklerini paylaştı. Etkinliklerin devamında, öğrencilerle birlikte kampüsün yeşil alanına arı-böcek oteli, kuş yuvası ve kuş yemleme istasyonları yerleştirildi. Öğrencilere, peyzaj alanlarını sulamada kullanılan kaynak suyu deposu gösterilerek su tasarrufu hakkında bilgilendirme yapıldı.
5 Haziran BM tarafından Dünya Çevre Günü ilan edildiği gibi, 5 Haziran tarihinin içinde bulunduğu hafta, 21 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Türkiye Çevre Haftası” konulu genelge ile resmen ilan edildi. Bu yıl, 5-9 Haziran 2024 tarihleri arasında “Hepimizin Bir Dünyası Var” temasıyla düzenlenecek etkinliklerle, iklim değişikliği, çölleşme ve kuraklık gibi önemli çevresel konular ele alınacak; aynı zamanda sıfır atık felsefesi benimsenerek çevre bilincinin artırılması hedeflenecektir. Toplumu çevresel sorumluluk almaya teşvik ederek doğal kaynakları koruma, iklim değişikliğine uyum, çevre kirliliğini azaltma ve sürdürülebilir yaşamı teşvik etme amaçlanıyor.
Sakarya Üniversitesi, temiz enerji kaynaklarını artırmayı, karbon emisyonunu azaltmayı ve dumansız hava sahası uygulamalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Biyoçeşitliliğe önem veriyor ve farklı türlerin yaşam alanlarını iyileştirmek için çalışıyor. Yükseköğretim Kurulu Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre, Sakarya Üniversitesi İklim Eylem Endeksi sıralamasında birinci, Sürdürülebilir Yaşam Endeksi sıralamasında dördüncü ve kişi başı su tüketiminin en az olduğu devlet üniversiteleri arasında beşinci sırada yer alıyor.
Sakarya Üniversitesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması amacıyla T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık hareketine destek veriyor.